onsdag 13 augusti 2008

Ready for take off




Så var det dags igen - diverse bekanta är redo för Take off...
Geologen drar till The island Iceland. Den bloggande boden har trånat stövelklacksland så länge att hon inte kunde hålla sig längre - pasta basta! Katten i solen drar till land of makroud. Och under ett par veckor kommer kollogrannar att vandra i mina fotspår på Azorerna...
Sista jag boardade gjorde jag det i annans namn. Och den å sin sida i mitt. Mrs "Bittemor" Eriksson? Nope, det är inte jag men det gick vägen för både mig och henne på var sitt håll, och helt omedvetandes om varandras identitet, genom såväl pass- som boardingkoll. Mao 2 x 2 missar från personalens sida. På senare tid skärpt security? Njaee, kan nog inte riktigt hålla med om det...
Avslutningsvis - Scrap Sofia - som gör en annan form av take off i dagarna - brottas med bubblig kökstapet uppsatt på betong. Ser inte bättre ut än att hon får skrapa mer än planerat. Been there, done that...

Full frys




I ett av mina förra liv var saft och sylt vardagsmat. Jäpp, jag var (och är nog ännu) en sockerunge av stora mått. Kunde inte äta kött utan någon form av röd röra ända upp till 20 års åldern. Nu är det lite lugnare på den fronten även om suget sätter in mellan varven. Men pannkaka och plättar utan sött? Nope...
I dag äter jag med fördel bären direkt från buskarna. Gläds åt de sprängfyllda vitaminbomberna i olika färger. Skördetid förpliktigar. In my garden just nu hänger klasar av allehanda slag som inte bara ska plockas av, man bör göra något av vitaminbomberna också. Juicekoncentrat på svarta vinbär är en favorit;
3 liter bär
2 liter blad
2 liter vatten
Kokas 20 minuter. Sila av bär och blad. Sockret rörs i när juicen svalnat något. Häll upp på 0,5 liters Pet-flaskor och frys in. Koncentratet späds ut efter behov och behag. Kan med fördel användas att blanda ut med andra goda vätskor...