onsdag 4 februari 2009

To whom it concerns


Dubbelt länge, hälften ofta



Det här med klimathot och flygresor debatteras både här och där. För egen del och speciellt nu när jag har, om än tillfälligt, utkomst från ett energiprojekt blir debatten extra påtaglig. Grejen med utsläpp från flygplan är att de sker på en höjd i atmosfären där de normalt inte finns.

Om inte allmänna kommunikationsmedel är i fas med mitt och mina kollegors åtaganden, då samåker vi i bil. Men när det gäller mitt privata bilåkande klassas jag nog rätt lågt ned på skalan av de flesta miljövänner. Visst, borde skaffa nåt miljövänligare men det är lite för knapert med flus i blomkålen för ett byte nu. Men jag idkar mycket mindre nöjesåkning nu än förr om åren. Med lite flax kommer jag eventuellt ha tillgång till elbil vad det lider.

Sluta flyga helt och hållet står dock inte på min agenda. Nope, men tycker det är helt okey att flygtiden får ta extra tid i anspråk genom införandet av så kallade mjuka inflygningar. Slow Food, Slow City, Slow Fly. Luftballong? Njaee, det tar alldeles för mycket tid i anspråk. Dessutom är osäkerhetsfaktorn att landa i rätt land på tok för hög.

Däremot kommer jag att försöka åka hälften så ofta...stanna dubbelt så länge...

Teknik i repris och heja Danmark!





Ny mobil...igen. Den som så snöpligt blev stulen på julafton är nu ersatt. Exakt samma modell men långtifrån samma känsla att ställa iordning den jämfört med förra gången. Då hade jag sparat slantar för att köpa just "denna där" och glad i hågen ägnade åtskilliga timmar med att tanka över kontakter, musikfiler och foton. Drog iväg till ökenland och hann fota en hel del + film och ljudfiler innan en "rat" ryckte den ur min näve. Kvar stod jag med batteriluckan i näven medan Snabbe Ville försvann ur min åsyn. Snopet överrumplad övergick snabbt till snöpligt ledsen, arg och f-bannad. Dels på händelsen i sig, dels på att jag borde ha haft bättre koll, jättekoll, stenkoll. Nope. Nu börjar jag om från början, laddar, kopierar, laddar över, laddar ned. Ånyo en dag a la teknik i repris men pga hög självrisk infinner sig inte den glada hågen. Blomkålen gapar tom på flus...

...special message to Preben - "Heja Danmark, vi e röde, vi e vide, vi e danske dynamite..."