söndag 1 april 2012

The wall...


Kocken, som varit på en quick escape en vecka, återvände igår med varma hälsningar från "La Familla" i Sousse. Allt fler turister från allt fler länder går in för landning där nu. Det genererar "flus i blomkålen" åt min ökensons pappa varvid han kan köpa lamm till påsk. Det gleder meg om än att det skär till ordentligt i ökenhjärtat att inte kunna vara på plats där nu och kosa sig mot vitkalkad terrassvägg med kaskader av blomsterprakt i blick. Men skam den som ger sig - kommer tid och med lite godhjärtat bistånd av gamla och nya kontakter, kommer råd...även att besöka ovanstående hytta.

Mobiltäckningen här uppe på kalfjället är litt av Banana Lottery - intet är som väntans tider - de som verkligen skulle behöva nå mig säger sig inte komma fram alls, medan telefonabonnemangssäljare nere i Karlskrona, uppe i Kiruna och i Sundsvall lyckas göra det ett par gånger om dagen. Och har så gjort - i 7 veckors tid. Fatta!...enerverande...och mycket mentalt påfrestande att inte komma fram till de som väntar på besked från mig också = hit the wall flera gånger om i mail- och pappersvänderiet tillika i försök att nå whom-it-for-sure-concerns-gällande-proscenttrekk-och-fradrag på bägge sidor om gränsen. Jag är och jag finns, jag lever - redo och countdown för Alltinn, etat hit och verk dit. What so ever om än inte på plats. Som tröst i rådande rotröra landade ovanstående bild i mobilen för en stund sedan. Avsändare Dear Hunter och tacksamt försök till uppmuntran - hans bikkje Inka och Kaisa koser sig i sola mot hytteväggen, belägen i en dalgång ett par mil söder om Geilo. Och via fejan....när nätet är någorlunda i fas med satelliterna... tas del av statusuppdateringar hemma i Light Valley där folkens börjat ta fram krattorna...och satt fart på brandkåren som idag fick göra oplanerad utryckning hos gräsbrännarbekant. Dutti kIcka! Ellers learning by doing.

Avslutningsvis. Medan hemgång på 2,3 och/eller, 4 hjul eller räls/vingar i sällskap av The Frip Frogs nu beräknas till måndag efter påskhelgen, har en av mina bargäster påbörjat färden upp mot Kebnekaise. Mission - step by step rota rätt på rester av Herkules och finna kvarlevor från dom som gått in i väggen. För sista gången.