tisdag 27 maj 2008

Rena rama beach-kitsch




Nyss hemkommen från gruvort i norr konstateras att i vänkretsen nu råder rena rama reshysterin;

Pippi Hare med family drar till Burgas. Jojkan med tillbehör lämnar myltapörtet för ett par veckor i ökenland i samma veva som Polska amigos anländer till samma airport..i samma veva som Pitepalten..i samma veva som Laila och Åsna som ämnar checka in på Kejsarpalatset ett par hundskall bort från Terrassen. Warhol och Edit? Tja, har de inte börjat röra på sig än så kommer väl ett meddelande om check-ut inom kort. Vem som är kvar när undertecknad anländer återstår att se. Men innan dess - hit är en tillfälligt sommarinneboende blomvattnerska på väg att anlända. Check-in, check-out, chackchucka beach-kitsch...

Pungpinor och murklor




Det kom ett mail;

Hej, vilket jäkla skitväder, vi som tänkte åka ut och leta lite murklor, hitta några häromdan. Inte så lätt att gå med kryckor på skogsvägar, ser väl ut som en jävla vingmutter men vad gör det om 100 år. Om du har vägarna förbi kan du väl komma in och känna på pungen....


TACK!..för det eminenta erbjudandet. Visserligen har jag många strängar på min lyra, om än att klämpungeri inte tillhör vardagssysslorna precis, varvid jag lämnar walk over för att inte orsaka ägaren pungpina i onödan.


* Pungpinan kallas det område som ligger mellan Skarpnäck, Bagarmossen och Kärrtorp. Namnet sägs komma från den krog med namnet Pungpinan som en gång i tiden låg här. På Pungpinan tömde man sin penningapung, därav namnet; man "pinade" pungen.

* Bilden här ovan är tagen från en busshållplats i Jukkasjärvi och får här illustrera Vedklyvarparets bulldogg vars pung behöver tränas inför kommande utställningsdomares nitiska ögon och flinka fingrar.