onsdag 19 november 2008

På allas läppar




Medan Micha gräver i gammal skåpmat och Elsiepelsie räknar kaloristeg, suckar Warhol över svensk snabbmakingdinnertelevision och 50-plussarn över vilka hon ska bjuda på the one and optimla och last dinner of your lifetime typ. Sista måltiden samtidigt som i ovan nämnda TV drar debatten om fettkriget redan överfyllda av kalorier stolar. Mat på längden, tvären, bredden och djup. Mat, mat, mat..och vi frossar vidare i om kring forskning, kända som okända högst troliga ej inte riktigt 100 %-iga fakta men alltid lika stor portion övertygelse om vad som är mest, bäst rätt, på vilket sätt, hur, när och för vem.

I ovan nämnda TV, i omkring före och efter programmet Halal-TV, pågår en annan debatt. Skaka hand eller inte, sminka eller inte. Svårsmälta kulturyttringar a la tallriksmodell lowbudgetproduction. Sjalar frasar, fientlighet rasar. Bra initiativ, långt ifrån smakfullt, rockar varken fett eller fläsk, men mättar så det förslår, räcker och blir över förmodligen ett par eid eller tre.

I ovan nämnda TV hörs The president promise att stänga ned Guantamofängelset. Håller tår och tummar för att det löftet omsätts per omgående innan ytterligare sista måltid hinner serveras. Sett härifrån från utsidan på andra sidan - det är väl inte för inte begreppet cock&chill är amerikanskt. Röra om i grytan för att sedan iskallt läcka locket på. Hetta upp redan upprörda känslor och se så, ut i kylan bara. Men welcome så hjärtligt in i svennevärmen. Mediautrymme och tallrikar finns så det räcker och blir över.

Ta en propagandakaka till vet ja..

Jasså, smakade den inte bra? Okey, ingen har tvingat ned din häck här så feel fri fet att zappa över till nån mer inbjudande, kalorifylld och smarrig. Själv har jag stängt av för länge sedan...