tisdag 4 augusti 2009

Full frys




Jaha, det var ju väntat...att det börjar dj-las innan quinna ens är igång. Festlokalens stora kyl har pajat. Och den lilla är så liten att det knappt ryms ett par tre bärs. 50 gäster ska ha snittar, kyld välkomstdrink, kallt vin, kalla öl. För att inte tala om mat. Heeeela kvällen. Som lök på laxen och grädde på moset är styrelsen är borta, de som ska se till att sånt här blir fixat. Nu blir de te att haka på dragkroken och dra iväg till recyclingplace för att hitta nåt bättre begnat. Som om inte att-göra-listan är nog lång ändå. Och om det inte finns något på lager blir det till att bubba in det lilla egna och hoppas på att kolonigrannar kan ge vika tillfällig plats i sina. Resten åker in i frysen med halvöppen dörr.

Gone bananas


Bilden gör inte dilemmat rättvisa. Tappade en överfylld kaffemugg på golvet varvid innehållet skvätte upp på väggarna. So what, kvistade iväg till färghandlaren och bad de bryta en liter "Banana Sorbet".
"Äru säker ?"
"Sure bernard, som amen i kyrkan. Jag gillar bananer och sorbet. Jäpp. Så hette kulören då ni bröt den förförraförra året"
Väl inne i stugvärmen igen öppnar jag locket och vad skådar mina blågrå iris. Nope, möjligtvis väldigt mycket banangul. Men sorbeten lyser med sin frånvaro. Skit å pannkaka, think I´m gone bananas och önskade att Warhol hade varit med från början. Men det gick inte. Hon är i ökenland. Och där önskar jag att jag vore just nu. Med eller utan såväl banan som sorbet i sikte...