måndag 12 maj 2008

For sale





"Hellre lite damm i hörnen än ett rent helvete"

Har intresse för gamla prylar. Alldeles för många. Och har haft det länge. En lot med Mykolo av Ternell har dammat färdigt =Blocket nästa. Där sålde jag idag en gammal cykel. Där köpte jag förra året motorsågen med tillhörande helgalvade sågbock som nu åker ut på annons igen. På tur står även ett par litografier av PG Thelander föreställande ett par ekivoka potatisar, fluga och rädisa. De hängde bra i början på 70-talet. Inte på innevarande väggar. Skåp, garderober och förråd är till bredden fylld med prylar. Det är fullt överallt. För att inte tala om ute på kolonin. Mycket är rätt bra grejer men används sällan eller aldrig. Bara ligger och samlar damm.

Va då style?



Ursprunglig svart övergick rätt snabbt till midjelångt solblekt rågblont som lagom till grundskoleavslutningen ersattes av musbrun cendré i chict välansat skick.

Gymnasiet blev synonymt med revoltens era. Det ljuva 70-talet avslutades med flytt från glesare bygder till 08:a och permanentkrus i bästa Streisand-stil a la musikalen Hair. Dock utan fladdrande schiffongscarf.

Om det var färgen eller kruset som inte föll dåvarande hjärtevän i form av kretensare i smaken, låter jag vara osagt. Hans systers skämda sax lät abrupt lockarna falla på en av öns otaliga bakgårdar.

80-tal? No comments. 90 blev desto mer intressant. Upptäckte att det faktiskt går att klippa sig själv - någorlunda hjälpligt. Tursamt nog fanns då en kraftig man med självfall varvid ojämnheter inte syntes så väl.

Färg kom på skum i liten plastflaska och höll några tvättar. Så praktiskt, bara att dra i lite. Och lite till. Och ännu mer. Oräkneliga mörkviolettrödfläckiga handdukar kasserades innan millenium-skiftet.

Qvinna lever som hon lär. Parollen "åldras med värdighet" innebar 2005 att det färgats färdigt. För gott.

Idag, ett par saxar och x antal gulgrå vid tinningarna senare är det ånyo dags för en makeover. Funderar skarpt på en kapning. Drar väl i lite slingor. Och själva stylingen får vårvindar friska fixa..

Tankvärd nötgröt




"Hans ögon var blanka och glödande,
när vinet om aftonen flöt..
Han fick mig utan bemödande,
ty kvällen var tämligen blöt..
Nu finner jag sällskapet dödande,
och ser att jag varit ett nöt..
Ty hans blickar känns föga förförande,
över morgonens havregrynsgröt.."