söndag 9 mars 2008

Kolonist, ja visst! Part two

















2008 års svarvita trend i garden har jag kört ett par år redan. Och grapes in appletree ger extra touch av Medelhav vid uteplatsen (grävjobb och plattläggning tog 2 dygn).

Kolonist, ja visst! Part one




- Vaaah! Är du sån? Det trodde ja inte..



- ?...



- Alltså inte du..sån där tråkig som bara gräver och håller på. Du som är så sprallig ute och reser trodde du var liksom mer krogmänniska. Nä äee..

- ???...
Tråkig låter härmed meddela; Kolonist, ja visst! Det är en resa i årstider. Och grävning ger resultat. Visserligen i en hel del försvunna fluss i blomkålen. Positiv effekt är att även några extrakilon ger sig iväg varje vår och höst. Att de sen kommer tillbaka likt en bomerang må vara hänt. Fru Fördom får härmed ta del av Pörtet a la Före och Efter. Vid köpet 2003 och sommaren 2007.
Tråkig låter härmed meddela; vänner av telefoni, har ni aldrig funderat på att trycka på kommentarknappen här inunder? Livet blir så mycket enklare då. För mig. Och billigare. För dig.

(...citerar Micha: orkar inte rabbla samma ramsa hela tiden. Institutionsskadad ?..)

Kräftgång i krukor







Såg på koloniprogrammet Iris om ett tips att smeta in lerkrukor med yoghurt för att så småningom en fin mosspatina ska bildas. Tja, olika är våra behov i och av garden. I mitt kolonipörte finns mossa så det räcker och blir över. Funderar så det knakar på alla olika krukmodeller som man kan komma över billigt - i och till nästa pörte. Spännande men även lite kräftgång i tankeriet. Grannen Folkan har snöat in på pelargoner. Det blir rätt mycket surprise för honom när Klara väl kommer till skott med sin grönska. På tal om kräftor, undrar just hur det går för Jojkans krukpackning. Bör nog slå en pling och checka att hon inte slänger nåt. Å andra sidan, kan väl ta och damma av gamla drejfingrar. Hett chackchucka-land tarvar knappast behov av brännugn, checkar med Warhol och Edit. Även med Öjan bland vajande furor. De har krukkoll på lerklöslägen. Ungefär som YSL vars kruka här på bild i Jardin Majorelle är just den jag vill ha. Potpurriet ovan holländska Oesterscheldekrefte är från Sardinien. Non potho reprosare mi amore..

Colourful world


Mörkt, gråtrist och slaskigt har via bredband förbytts till colourful world. Warhol har greppat läget..shopar och illustrerar så tangentfingrar och catstrån ryker. Flitens lampa lyser. Må den lågan aldrig slockna. Koppla ihop henne med posteragenten Spanjorskan ? Hmm..inte så tokig idé faktiskt. Win-Win.
Ropen skalla - mer flus i blomkålen åt alla...