tisdag 11 mars 2008

Ytor och fasader



En stund för reflektion och eftertanke, en summering av dagen. Inget ovanligt om än att den varit rätt händelserik. Övervägande positivt med många glada tillrop och hjärtliga skratt. Smolk i glädjebägaren är visit hos annans blogg. Inlägget där handlade om demokrati och yttrandefrihet i världen. Rätten att ta och få plats. Om varats tillstånd. Avslutat medvetet nedlåtande med självgodhet eller bara naiv plump okunskap obetänksamhet? Behöver släpppa och gå vidare men innan dess en tanke om ytor och fasader. Bilden - en illustration av åldrande, slapp torr fnöskig hud som av ett mödosamt liv har minst sin spänst och börjat krackelera. Jag har dem i min närhet. Även de vars känslomässiga inre börjat rämna av sjukdom, övergivenhet, sorg och saknad. Annan tolkning - ytliga fasader, de vi sätter upp för att dölja vårt innersta inre som ingen någonsin får komma i närheten av eller tumma på. Kanske det mörka, farligt medvetna, det förbjudna och högst privata. Tids nog blir spänningarna för stora när sanningen vill ut för att säga sitt. Trycket hårdnar, det pyser och jäser. Glipor blir till sprickor. Avgrunden som skymtar fram visar sig vara djupare än anat. I morgon en annan dag. Orka ta en annan väg och ge plats åt den som ej av egen förmåga eller regim har samma möjligheter som du.

Semla med distanserad automatik



Ett val innebär att man och kvinna med automatik väljer bort något annat. Nope, det gäller inte i Bullsweornas rike. Masmoudi & Semlor. Samma dag. Samtidigt. Fatta känslan...
En annan form av känsla har Jojkan just nu..frustration..över sin f.d. hyresvärd, målare och städerskor som tycks typ gone with the wind typ..hon ringde..fick ösa ur sig och jag tröstade med semla på distans och den fick oss att ta nya mentala tag ihop. Det kommer att gå bra. Det har vi bestämt.
...och ett par minuter senare kom nästa samtal - F meddelar att femme du chambre är återfunnen, hon har irrat omkring och inte riktigt hittat till vårt hus. Jag meddelar snabbt Jojkan som drog en lättnadens suck på promenaden med Konsulinnan som behövde lite luft. Återstår att lokalisera målarkluddarna. Keep you posted..

Thank´s to Google Earth..



..the red dot is my appartment, click on map for larger size..5 minutes to the beach...fatta känslan.

Mer av Dolly


Hon har ju humor också den här Dolly, bifogar hennes signum...

Hello Dolly


Ibland är ju folk för härliga. T.ex. en kollega vars utkomst mellan varven består av att invänta original från mig. Preciiis när dölinjer passeras har hon en otrolig förmåga att se allt från the bright sight of life. I nattlampans sken klonar hon sig själv, vänder på dygnet för att allt ska klaffa. Vi har aldrig träffats, har bara kontakt via nätet varvid jag inte har något original face på henne att visa upp. Hennes förslag på eget nick blev därmed "Dålli Kopia". Hmm..jag letar i högar med travar av bilder. Jäpp, här är den. So hello Dolly, säg hej till publiken!