onsdag 19 mars 2008

Äntligen! Men hantverkare..


Efter en mycket strulig utan brett band-dag så kommer en efterlängtad solglimt - via sms;

"Målarkludden har fixat och eftersom det blev lite färg över, så...
Kommer du snart?"

På något kallare breddgrader än kluddarn och Jojkans ligger en liten lammbog i stort behov av färg.

Konstaterar under bogvändningen..att rigga en grand menage på distans faktiskt funkar. I all fall när hantverkare som begriper vad ordet yrkesstolhet innebär. Såna korsvägar är livsexlixir. Och att det kommer att blir bra. Det har vi bestämt.

Sms:ar tillbaka;

Hälsa kluddarn! Jag kommer...

Vavare jasaa?


...eller rättare sagt skrev.....se föregående inläggs sista stycke..

Det breda bandet gick bokstavligt talat av i morse. Även den fasta telefonförbindelsen slogs ut. Jaha, vavare jasaa. Det var ju väntat.

Mina magic tangentfingrar står i telepatisk förmåga....ihop med den grävmaskinist..som utmed kusten lyckades kapa det breda band vars förgreningar vi i glesa bygder inåt land är så beroende av. Kan inte den berömda Någon ge grävande gubbar ledigt i god tid innan stora helger? Gärna ett par dygn efter också..

En arbetsdag har gått till spillo. Ja, jag vet. Jag skulle ju ha kunnat passa på att nyttjat den hastigt påkomna ledigheten -gått ut i den värmande vårsolen och njutit av härligheten. Men icke sa inte Nicke. Det sades av en kollega som greppade situationen direkt och började kommunicera mobilt. Det blev att hålla sig inne.

Intet är som väntans tider. Och nog fick vi vänta alltid. Inte förrän kl. 16.09 hoppade alla band och linor igång.

Nu blir det bokstavligen talat lång natts färd mot dagen - den skärande torsdagen. Fira påsk? Nope. Glöm det,för nu har mina magic tangentfingrar kryssat över den - i allas almanackor.