måndag 25 maj 2009

Stick! Å stungen stack


Under parollen "ursäkta röran" - idag insåg jag varför inga fåglar vill slå sig ned i holken som är uppsatt på pörtets ena kortsida. Det beror inte på kulöromgörningen. Det är upptaget. Av getingar. Balanserandes på stegen med färgpyts i ena näven och pensel i den andra blev jag varse de nya hyresgästerna på rätt obekvämt nära håll. Ett par ynka centi från nästippen. Nån idé att markera belägenheten med ett kraftfullt "Stick!" var det alltså inte tu och tal om. Bettar hur mycket som helst att läkandet av lårbenshals och nyckelben skulle tatt hela sommaren i anspråk. Och det har jag inte tid med. Och ligga Landstinget till last i "onödan" - njet. När brungulingarna började resa tagg kippade jag efter andan och i slow motion hasade ned på fast mark. Stinget jag erhöll för ett par veckor sedan på samma mark vill jag inte kännas vid igen.
Fjolårets hyresgäst no 2 i mitt vinterpörte - du saknas mig. "Gräsklippblomvattningmotionerabilentider" är nämligen i analkande inom kort. Skulle ha varit geschwindt om du kunde ha....men thats life.
Fjolårets hyresgäst no 1 i mitt ökenlandspörte har också dragit nu. Längtan efter hjortronmyrars myggtäta moln visade sig i längden bli alltför påtaglig. Och thats life det också. Inget är för evigt och de senaste veckornas dåliga energi som jag samlat på mig behöver ett rejält mentalt luftombyte. Dåliga relationer är också life. Men varför slita på varandra i onödan? Nödvändig skilsmässa, om än av ringa art, förrättades för lite drygt en timma sedan.
I övrigt - mer att läsa Hälsingebocken på vedboddörren och allt som har med bock sisådär i största allmänhet, finns på www.bockensvanner.se visserligen inte en längre aktiv sajt men massor av info för vetgiriga av tema bock.