fredag 30 januari 2009

Växtkraft i rum och överskott på rum




Slog en pling till Camelia. Hon går i väntans tider - längtar efter att få sätta spaden i jorden och kratta. Själv ligger jag i sängen med lappen på magen och läser senaste numret av Hemträdgården, utgiven av Riksförbundet Svensk Trädgård, som damp ner i låddan idag.


Artikelrubriken "Medelhavet i den egna trädgården" fångar mitt intresse och jag ler igenkännande åt innehållet som i korthet handlar om när man efter en vistelse invid den blå pölen där nere, vid hemkomsten längtar tillbaka och fyller våra altaner och trädgårdsrum här hemma med diverse citruxväxter o dylikt. För min del är det just nu kluvet, å ena sidan längtan efter vårstädningen på kolonin, å andra sidan "Den egna trädgården vid Medelhavet" - mina terrasser där förhoppningsvis alla växter och blommor klarat sig efter den sista tidens myckna regnande. Anar att många ännu har rötterna ståendes i på tok för mycket väta som inte runnit undan med förruttnelse som följd. Men så blir det, lite svinn får man räkna med när man inte kan vara närvarande för jämnan.

Sist jag var nere såg jag till min förvåning en växt jag kallar "tusen bröder", fallit i blom. Se bild ovan och har du kännedom om det korrekta namnet är jag tacksam om du hör av dig.

Höra av dig kan du även göra som ev är i behov att tillfälligt hyra ett rum i ökenland. Ett av mina där nere har blivit över. Uthyres möblerat/delvis möblerat till pålitlig, ansvarsfull person med sunt bondförnuft och som har erfarenhet av att sätta på, stänga av och byta gastuber eftersom jag inte är närvarande för jämnan.