fredag 31 oktober 2008

Hajar inte Vedklyfarwife




Kära bloggläsande vänner. Via traditionell trist vanlig urbota tråkig epost kommer här ett tips från min käre, såååå omtänksamma otroligt stöttande polare vid nicknamn Vedklyfarwife. Alltså, jag hajar inte riktigt varför hon aldrig lyckas trycka på kommentarknappen härinunder. Hajar inte heller varför hon envisas med att bo i byn som ligger bakom arschlet på fan. Varför jag är sååå omtyckt i den byn, det har jag hajat länge. Oops..

"Läs sista raden, du kan göra karriär, precis som Laura??!!
(skulle inte tro det..)

Change language:EnglishDanskDeutschEspañolEestiFrançaisItalianoLatviskiLietuviškaiNorskПо-русскиSuomeksiSvenska
Search:
About us
Corporate profile
Press room
Cargo
Offices and representatives
Job offers
Career at airBaltic
Vacancies
Downloads
Newsletter
Please fill in your e-mail in order to receive news and special offers from airBaltic!
Home / Job offers / Career at airBaltic
Career at airBaltic
airBaltic - maybe (not) a career opportunity just for you!
To fly - one of the most ancient and beautiful dreams of human beings. (yes true) More than 1000 employees at airBaltic help this dream come true (I wonder how). airBaltic offers direct flights from Riga and Vilnius to 48 destinations in Europe and East. (ok, facts) Each of our employees helps passengers to reach their final destination, no matter which department they work in (no no nope njet)- flight operations, commercial, sales, finances, technical operations, quality assurance (nope false), or personnel (no false) and administration.
Our employees know very well that a flight is not just a beautiful dream, it involves very serious work (they do? who? name and telephonenumber please!) . We must always be ready to serve (Yeaah, that´s right so why doesn´t Air Baltic practise it by book, never heard of excellent hostmanship?), to undertake great responsibility, and to work together towards our common goal (earning money by cheatl your customers by false facts or WHAT?). We require team players who can think independently and who are ready to face challenges. If you want to work in a dynamic, modern, highly professional and international environment (forget) airBaltic (the company) can (definitly not) be the next step in your career!

Vacancies

Vi slänger luren i örat på kunder som betalar vår lön




WARNING for Air Baltic

Deras anställda praktiserar nämligen "Vi slänger luren i örat på kunder som betalar vår lön..."

This is it;
Om man vill boka om sin biljett hos Air Baltic blir man via hemsidan ombedd att fylla i ett formulär. Jag fyllde i, tryckte på skicka, fick svaret att det inte funkade tekniskt....
Jag ringer upp deras kundsupport vars telefonnummer anges på sajten.
Talar med en tjej som ger mig instruktioner att gå via annat formulär, att jag ska ange anledningar till min önskade ombokning, vad jag har för rutter och hur jag har betalat etc och berättar att jag kommer att få betala en ombokningsavgift på 500 kr. Lady, is 500 kr okey?

Ok, jag accepterar, hon noterar, och jag ber om hennes namn, hon säger Laura, och jag tackar för servicen och säger adjö.

So far so good. Ok, ombokningsavgiften har jag redan kalkylerat att jag åker på så Ok, jag följer hennes instruktioner och får svar via email att jag kommer att erhålla ett ombokningsmail med länk att klicka på, som jag då antingen kan acceptera eller att tacka nej. Acceptera måste jag göra inom 48 timmar. Att boka om går bara att göra en gång så jag har bara 1 chans.

Det går 5 minuter, mailet anländer med info om ombokningsavgift - 1000 kr!!.

Jag ringer upp, samma nummer som sist eftersom det är det enda som är utsatt på sajten.
Frågar efter Laura men nope, får svar av en riktigt snorkig näbbgädda till tjej att det inte finns någon Laura alls.
Jag förklarar att jag HAR pratat med en Laura varvid denna tjej ber om mitt bokningsnummer. Hon klickar in numret och påstår sedan att jag då tidigare har pratat med kontoret i Vilnius. Inte i Riga...

Ok, men har ju ingen aning säger jag, på vilket kontor jag hamnade nyss och påpekar att jag slagit samma nummer, det enda nummer som finns. Hon kontrar med att jag ändå har pratat med Vilnius och att jag nu hamnat i Riga.. och fortsätter med uppkäftig röst...Så vad begär JAG egentligen att HON ska göra??

Det är vid såna här tillfällen tålamod brukar tryta, men men, jag är lika artig som inledningen i samtalet, och säger lugnt att jag begär ingenting utan bara ber henne om råd hur jag överhuvudtaget ska kunna komma i kontakt med denne Laura.
Ok, jag kopplar väl över då, svarar hon med mycket irritation i rösten...

Hmm..säger det inte högt men funderar på varför hon inte kunde göra det direkt. Att hon är irriterad förstår jag att det inte beror på mig utan företagets val av växelsystem.

Annan tjej svarar nu, jag frågar efter Laura, får svar att det finns 2 Laura - vem av dem vill jag prata med ? och att den ene är upptagen i telefon med annan kund.

Ok, har ingen aning om vilken Laura så denne tjej får därmed mitt bokningsnummer, jag förklarar ånyo och hon ber mig vänta, ska koppla över till rätt Laura, den som redan är upptagen i annat samtal.

Jag väntar och väntar och till slut bryts samtalet.

Det är vid såna här tillfällen tålamod tryter, och och, det gjorde mitt nu. Rejält. Undertecknad Lady börjar blir högröd i ansiktet..

Jag ringer upp igen, samma nummer som tidigare, eftersom det är det enda nummer som finns.
Helt annan tjej svarar och jag, fortfarande lugn och sansad, får dra samma remsa igen varvid säger hold the line och kopplar om.

Rätt Laura svarar...

Under tiden har jag bitit ihop, försöker vara så artig och trevlig jag bara kan och ger henne min synpunkt på det facto att den summa jag erhållit från henne inte överensstämmer med det nyss inkoma mailet.

Lady, this is it, det kostar 1000 kr pga att vi inte har samma system som på nätet...

Ursäkta, du menar alltså att det är jag som kund som rår för det? Och som du kanske minns gav du mig priset 500 kr för 10 minuter sedan, ett pris som dessutom står utsatt på hemsidan dvs 50 euro, den enda hemsida ni har tillika där jag gjort min bokning och betalat och där jag nu blivit ombedd av dig att fylla i formuläret???

Lady, this is it, listen, vi do not have the same system..

Ok, har förstått men förstår inte och accepterar inte de facto att det är olika pris + att du ger mig ett pris som du också noterade i ditt system, dvs 50 euro. JAG som kund ska alltså drabbas av dels att ni inte har samma system vilket innebär att det pris ni sätter ut där inte överensstämmer vad ni överenskommer i ert andra, interna, system som jag överhuvudtaget inte kan se???

Lady, if you do not accept this - okey we cancel you flight..

Nope, I have to go but I think this is not okey how you handling your customer, and I have another question, is it then possible for me to change...

Lady- Goodbye!

Klick...

.????????????..................ursäkta, men jag måste hämta andan

.................

Laura slängde helt sonika luren i örat på mig.

Nu är det 43 timmar kvar innan min biljett flyger sin kos for ever. Och kanske lika bra är det, för OM, jag säger OM, jag väljer att säga ja, så blir det definitivt första och sista gången Air Baltic har mig som kund. En kund som inte enbart varit trevlig i telefonen, utan dessutom är den som bidrar till Laura och hennes kollegor har ett jobb att gå till. Och detta i en bransch där det nu blir allt kärvare och kärvare att överhuvudtaget hitta ett jobb.

Om Lady gone real red nu kommer att trycka på acceptera-knappen? I skrivande stund har jag faktiskt ingen aning. Återkommer i ärendet..

Je comprend, mais - wallah!



"Bonjour

Concernant votre réclamation, nous souhaitons d’abord attirer votre attention sur le fait que si nous regrettons les modifications apportées à votre dossier, ces changements sont indépendants de notre bonne volonté et sont guidés par des impératifs techniques imposées par la compagnie aérienne suite au changement de rotation des vols ( je vous rappelle qu'il s'agit de vols spéciaux "charters").Nous sommes donc totalement tributaires de la compagnie aérienne et sommes au regret de vous annoncer que cette dernière ne prévoit aucun dédommagement dans ce type de situation. Nous regrettons de ne pouvoir donner suite à votre demande. Nous vous souhaitons une bonne journée.

Cordialement
ambreservice régulation marmara "


Annika Eriksson a écrit :> Bonjour,>> Clients injoingnables - *Oui, je accept* vous modification de vol > MB292723.>> Question - normalemant je voyage Sousse-Monastir airport avec taxi,> maintenant avec votre modification de Tunis - est-ce-que- c´est > possible defaire> une transfertransport avec autobus par example avec www.medhotels.com > <http://www.medhotels.com/> Sousse-Tunis> a vous frais sil vous plait ? puis que cela me fera un dérangement > supplementaire> ainsi que jour loupe de travail par mois tous le jour 11/11.> Je vous remerci de m´avoir prevenu a´temps.


..Wallah..this is real bad PR for the "Inshallaairlines"/ Never in the air" ....
Att inte kunna bjussa på en ynka liten transfer som kompensation, ugh! Men okey, jag är inte den som är den, det blir nog en bonne journée i Paris. Om jag kommer vidare med samma bolag Air Baltic dagen efter, låter jag i skrivande stund vara orskrivet. Redan nu anar jag att det blir till att hosta upp mer fluss för att ta sig över Östersjön. Bävar för att det blir en 24-timmars från Helsinki innan den här soppan är utredd. Ty dansbandskryssning är det sista jag är i behov av just nu. Keep you posted...

Special message to Vedklyfarwife


...via mail har det börjat droppa in det ena förslaget efter det andra hur jag ska klara av en ensam natt i Paris. Och som svar till Vedklyfarwife; no further comments..