I ett av mina förra liv var saft och sylt vardagsmat. Jäpp, jag var (och är nog ännu) en sockerunge av stora mått. Kunde inte äta kött utan någon form av röd röra ända upp till 20 års åldern. Nu är det lite lugnare på den fronten även om suget sätter in mellan varven. Men pannkaka och plättar utan sött? Nope...
I dag äter jag med fördel bären direkt från buskarna. Gläds åt de sprängfyllda vitaminbomberna i olika färger. Skördetid förpliktigar. In my garden just nu hänger klasar av allehanda slag som inte bara ska plockas av, man bör göra något av vitaminbomberna också. Juicekoncentrat på svarta vinbär är en favorit;
3 liter bär
2 liter blad
2 liter vatten
Kokas 20 minuter. Sila av bär och blad. Sockret rörs i när juicen svalnat något. Häll upp på 0,5 liters Pet-flaskor och frys in. Koncentratet späds ut efter behov och behag. Kan med fördel användas att blanda ut med andra goda vätskor...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar